Οι γνωστές Γερμανίδες αθλήτριες του beach volley, Κάρλα Μπόργκερ και Γιούλια Ζούντε, αρνούνται να πάνε στο FIVB World Tour που θα γίνει τον Μάρτιο στο Κατάρ.

Ο λόγος;

Το Εμιράτο του Κόλπου, που θα διοργανώσει για πρώτη φορά αγώνες γυναικείου beach volley, δεν αφήνει τις αθλήτριες να αγωνιστούν με μαγιό, καθώς θα πρέπει να φορέσουν κοντομάνικα με φόρμες.

«Πάμε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά μας και μας απαγορεύουν να φορούμε τα ρούχα της δουλειάς. Είναι η μόνη χώρα και η μόνη διοργάνωση που η κυβέρνηση μας λέει το πώς να κάνουμε τη δουλειά μας – αυτό είναι το αντικείμενο της κριτικής μας», ανέφερε η Μπόργκερ.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) o κανονισμός επιβλήθηκε «λόγω σεβασμού στην κουλτούρα και στις παραδόσεις της οικοδέσποινας χώρας».

Η Μπόργκερ διευκρίνισε πως υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν θέμα να συμμορφωθούν, όμως με το θερμόμετρο στην Ντόχα τον Μάρτιο να αγγίζει τους 30 βαθμούς, είναι αδύνατο να παίξουν χωρίς μαγιό.

​Η Γερμανική Ομοσπονδία στηρίζει τις αθλήτριές της, με το Κατάρ να ισχυρίζεται πως «δεν έχουμε καμία απαίτηση στο τι πρέπει να φοράνε οι αθλήτριες».

Το Κατάρ έχει φιλοξενήσει πλήθος σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων τις τελευταίες δεκαετίες, αν και το ρεκόρ περιστατικών κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η έλλειψη αθλητικής ιστορίας και ο ​​καυτός καιρός το καθιστούν αμφιλεγόμενο χώρο.

Οι διακριτικές εργασιακές πρακτικές και οι φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονης εξέτασης πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του επόμενου έτους.