Κάτας: Πρέπει να παίζουμε για τη νίκη σε κάθε ματς

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Όντεντ Κάτας, αναφέρθηκε στις απαιτήσεις που έχει ως σύλλογος το «τριφύλλι» και στο δύσκολο ματς με την Εφές (25/3, 19:30).

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται σε μία διαδικασία βελτίωσης.

Ο head coach των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης τόνισε σε πρώτη φάση: 

«Είμαστε ο Παναθηναικός. Πρέπει να παίζουμε για τη νίκη σε κάθε ματς. Θέλουμε να παίζουμε καλά. Κάθε παίκτης το ξέρει αυτό. Είμαστε σε μία διαδικασία. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Μας λείπουν παίκτες, αλλά έχουμε ποιότητα. Δεν είναι εύκολη διοργάνωση η Euroleague. Η Εφές είναι μία εξαιρετική ομάδα. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας, να είμαστε απόλυτα πειθαρχημένοι, συγκεντρωμένοι και να σκεφτόμαστε ότι όλα ξεκινούν από την άμυνά μας».

Για την απουσία του Εργκίν Αταμάν, που είναι τιμωρημένος και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο κατά την διάρκεια του αγώνα: «Ο Αταμάν είναι ένα εξαιρετικός κόουτς. Είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση. Οι παίκτες ίσως είναι ακόμα πιο συγκεντρωμένοι στο πλάνο και στο παιχνίδι. Δεν υπολογίζουμε κάτι παραπάνω, δεν είναι κάποιο πλεονέκτημα αυτό. Είναι μία εξαιρετική ομάδα, με ποιότητα, με παίκτες που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και το κάνουν στο υψηλότερο επίπεδο».

Για το αν και πόσο ικανοποιημένος είναι από την πρόοδο της ομάδας τους τελευταίους μήνες: «Πάντα νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα, έτσι είναι η φύση της δουλειάς του προπονητή. Το πιο δύσκολο για μένα είναι η απουσία προπονήσεων. Στην προετοιμασία χτίζεις συνήθειες, μπορείς να δουλέψεις καλύτερα το πλάνο σου. Αυτό όντως μου λείπει. Από εκεί και πέρα όμως, είμαστε σε μία διαδικασία. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς, τώρα οι παίκτες ξέρουν καλύτερα τι ζητάμε από αυτούς. Όλα ξεκινούν από την συγκέντρωση και από την διάθεση».