Κατερίνα Γερονικολού: Δεν θέλω να κρίνω τον άνθρωπο, αλλά πράξεις που με πλήγωσαν


H Zέτα Δούκα μετά τις αποκαλύψεις που έκανε κατά του Γιώργου Κιμούλη για τη σωματική και λεκτική επίθεση που δέχθηκε, ξεσήκωσε ένα κύμα υποστήριξης που δεν έχει προηγούμενο.

Από ότι φαίνεται όμως δεν είναι η μόνη που δέχθηκε τέτοια συμπεριφορά από τον Γιώργο Κιμούλη, καθώς η Κατερίνα Γερονικολού ανήρτησε ένα κείμενο κόλαφος εναντίον του, παραδεχόμενη ότι έχει περάσει εξίσου άσχημες στιγμές δίπλα του και ο φόβος της να αποκαλύψει όσα της έχουν συμβεί την εμπόδιζε.

Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να ανεχόμαστε την εργασιακό εκφοβισμό, ούτε να πληγώουμε την αξιοπρέπεια μας λόγω του φόβου.

«Γιατί τώρα;Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου.Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου.Με φόβισες. Με τρόμαξες…
Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας.
Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης».
Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν.
Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας.
Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος».