Μία ημέρα πριν από την Καθαρά Δευτέρα, οι Αθηναίοι επισκέφτηκαν τη Βαρβάκειο αγορά, προκειμένου να προμηθευτούν νηστίσιμα προϊόντα για το σαρακοστιανό τραπέζι. Από το πρωί η κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Οι τιμές των προϊόντων κυμαίνονται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Όσον αφορά στα θαλασσινά και τα οστρακοειδή, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, οι φετινές τιμές είναι μέχρι και κατά 15% χαμηλότερες συγκριτικά με το 2020.

Συγκεκριμένα, οι γαρίδες πωλούνται από 10 έως 13 ευρώ, το χταπόδι αρχίζει από 10 ευρώ και φτάνει 16 ευρώ, ενώ τα καλαμάρια ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν στα 13 ευρώ. Οι σουπιές αρχίζουν από 8 και φτάνουν τα 12 ευρώ, ενώ τα χτένια και τα στρείδια ξεκινούν από 16 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η αγορά θα είναι ανοιχτή έως τις 6 το απόγευμα σήμερα και ανοίγει ξανά αύριο το πρωί στις 7. Σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει στις 19:00, ενώ αύριο ισχύει ό,τι τις υπόλοιπες καθημερινές (από τις 9 το βράδυ και μετά η απαγόρευση κυκλοφορίας).

Το πέταγμα του χαρταετού επιτρέπεται, μόνο ωστόσο εντός του δήμου και εφόσον οι πολίτες μεταβούν στα οικεία πάρκα με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου Δήμου των κατοίκων, ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.