Την εκτίμηση ότι τα φάρμακα για τον κορωνοϊό θα είναι διάθεσιμα τους επόμενους μήνες και πολύ νωρίτερα εμβόλιο εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς.

Όπως επεσήμανε, τρεις θεραπείες για τον κορωνοϊό που θα μπορούσαν να μειώσουν δραματικά το ποσοστό θνησιμότητας, είναι σε φάση δοκιμής.

Σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο Γκέιτς δήλωσε ότι τα αντιικά φάρμακα, τα στεροειδή και τα μονοκλωνικά αντισώματα δοκιμάζονται όλα ως θεραπείες για τον κορωνοϊό.

Προς το παρόν, είναι πιο ενθουσιασμένος για τις θεραπείες της νόσου παρά για το εμβόλιο. Είπε επίσης ότι είναι πολύ πιο εύκολο να γίνουν δοκιμές για το φάρμακο παρά για το εμβόλιο.

Ο ίδιος πιστεύει ότι τρεις διαφορετικοί τύποι θεραπειών θα μπορούσαν να διατεθούν σε ασθενείς με COVID-19 μέσα σε «μερικούς μήνες».

Αν και η αποτελεσματική θεραπεία δεν σημαίνει ότι η πανδημία έχει τελειώσει, είναι σίγουρα καλά νέα για έναν ιό που σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει.

Η θεραπεία «δεν σας αφήνει να πάτε σε αθλητικές εκδηλώσεις ή να κάνετε παρέα στα μπαρ», επειδή απαιτείται η ασυλία της αγέλης μέσω εμβολιασμού.

Εάν οι τρεις θεραπείες κορωνοϊού για τις οποίες μίλησε ο Μπιλ Γκέιτς είναι αποτελεσματικές στο να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ανακάμψουν πιο γρήγορα και καλύτερα από το COVID-19, το ποσοστό θνησιμότητας θα μειωθεί δραματικά.

Οι δοκιμές για τα εμβόλια

Περισσότερα από 160 εμβόλια μελετώνται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά δύο από τα τέσσερα τα οποία βρίσκονται στη φάση δοκιμών στους ανθρώπους βασίζονται στη Moderna, τη Pfizer και την BioNTech.

Ο Μπίλ Γκέιτς είπε ότι είναι καλό που υπάρχουν τόσα πολλά υποψήφια εμβόλια. Είπε επίσης ότι εάν υπήρχε μόνο ένα «η πιθανότητα να επιστρέψουν τα πράγματα στο φυσιολογικό δεν είναι εξαιρετικά υψηλή».

Ανέφερε ακόμα ότι το πρώτο εμβόλιο που θα εγκριθεί μπορεί να είναι μέτρια αποτελεσματικό. Στην πραγματικότητα, είπε ότι το πρώτο εμβόλιο δεν θα είναι «σαν πολλά εμβόλια», που εμποδίζουν το 100% των μεταδόσεων και προλαμβάνουν τη μόλυνση.