Κατηγορεί τη Βόρεια Κορέα για εκτόξευση άγνωστης ταυτότητας βλημάτων η Νότια Κορέα | 57113534 flags of north korea and south korea divided diagonally 3d render of the north korean flag and south

Με ανακοίνωσή του, ο στρατός της Νότιας Κορέας υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα άγνωστης ταυτότητας βλήματα, το πρώτο τέτοιου είδους συμβάν εδώ και σχεδόν ένα μήνα, την ώρα που οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας επεσήμανε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βλήματα από μια ανατολική επαρχία, τα οποία έπεσαν στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των ακτών της.

Το λιμενικό της Ιαπωνίας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εντόπισε κάτι που έμοιαζε με πύραυλο να εκτοξεύεται από τη Βόρεια Κορέα και παρακολούθησε για να δει πού θα πέσει. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας επεσήμανε ότι το βλήμα δεν εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας ούτε στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Εξάλλου ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι η εκτόξευση αυτή αποτελεί απειλή για τη χώρα του και τη διεθνή κοινότητα και ότι το Τόκιο θα βρίσκεται σε στενή επαφή με τους εταίρους του για να παρακολουθούν την κατάσταση.

«Οι πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα αποτελούν πρόκληση όχι μόνο για την Ιαπωνία, αλλά και για τη διεθνή κοινότητα», επεσήμανε ο Άμπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ