Ο Πάου Γκασόλ θέλει να παίξει ακόμα μια σεζόν για να προλάβει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο ίδιος ονόμασε την καταλανική ομάδα ως τον ιδανικό προορισμό του και αν συμβεί αυτό, τότε θα συναντηθεί με ακόμα έναν Έλληνα (μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς), τον Νικ Καλάθη, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει να μετακομίσει στη Βαρκελώνη για τα επόμενα 3 χρόνια.

Οι συνθήκες στο ΝΒΑ είναι δύσκολες για τον σέντερ των Μπακς, αφού το προχωρημένο της ηλικίας του και έχοντας περάσει ένα σοβαρό τραυματισμό, δε θα του δώσουν πολλά λεπτά συμμετοχής στο κορυφαίο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Ο ίδιος δήλωσε:

«Θέλω να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Μέχρι τον Οκτώβριο θα ξέρω τι μπορώ να κάνω. Ιδανικά, θα ήθελα να παίξω ακόμα μία σεζόν, στο ΝΒΑ ή στην Ευρώπη. Αν είναι να επιστρέψω στην Ευρώπη, η Μπαρτσελόνα θα ήταν το σωστό μέρος, αλλά όλα αυτά είναι υποθετικά. Για την ώρα, πρέπει να έχω υπομονή. Ελπίζω να προλάβω του Ολυμπιακούς Αγώνες, θέλω να έχω αυτή την ευκαιρία».