Η Νίκη Κεραμέως ανέλυσε το σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (vid)

Στο χθεσινό (11 Ιανουαρίου) άνοιγμα των δημοτικών σχολείων αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, όπως επίσης και στο γεγονός ότι είναι δύσκολο να κάνει μαθήματα μόνο η τρίτη λυκείου, αφού οι καθηγητές διδάσκουν και στις άλλες τάξεις.

Συγκεκριμένα, είπε: «Χθες ήταν μια ημέρα χαράς. Επισκέφθηκα δύο σχολεία και μπορούσε κανείς να δει τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών. Τα μέτρα και την προηγούμενη περίοδο και τώρα τηρούνται υποδειγματικά στα σχολεία και με πρώτους τους μαθητές. Έχουν συμμορφωθεί απόλυτα και στα νέα μέτρα.

Επειδή το θέμα του συγχρωτισμού των γονέων είναι κάτι που είχαμε συζητήσει με την επιτροπή των ειδικών προτείναμε δύο λύσεις, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την επιτροπή και εφαρμόστηκαν από χθες. Και είναι η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των παιδιών, να μην φτάνουν όλοι ταυτόχρονα και το δεύτερο είναι όσα σχολεία έχουν πάνω από μία εισόδους να χρησιμοποιούνται».

Ενώ πρόσθεσε: «Έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα για δωρεάν τεστ Covid για εκπαιδευτικούς, έχει χρησιμοποιηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών σχετικά με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τονίζω όμως ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνη της η τρίτη λυκείου, καθώς οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην πρώτη και στη δευτέρα λυκείου. Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί όπως κάνουμε για κάθε απόφαση που αφορά στην Παιδεία.

Έτοιμοι είμαστε αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν γυμνάσια και λύκεια, όταν μας το υποδείξει η επιτροπή.

Η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα γίνει εξ αποστάσεως στα πανεπιστήμια, αναμένουμε να συζητηθεί με την επιτροπή το θέμα του πώς θα συνεχίσουμε για το εαρινό εξάμηνο».