Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η 40χρονη νοσηλεύτρια που εμφάνισε το νευρολογικό αυτοάνοσο νόσημα λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Μιλώντας στο Mega, ο Μάνος Αντωνάκης, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Κέρκυρας, σημείωσε ότι τα νέα είναι καλά, ωστόσο, όπως επισήμανε, η πλήρης ίαση της νοσηλεύτριας θα πάρει καιρό αφού η διαδικασία των εξετάσεών της και της θεραπείας της γίνεται βήμα βήμα από τους θεράποντες ιατρούς της.

Αναφορικά με τον συσχετισμό που έγινε με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο κ. Αντωνάκης τόνισε ότι δεν είναι γνωστό αν ευθύνεται αυτό για την κατάσταση της νοσηλεύτριας.

«Δεν ξέρουμε αν υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο», είπε και σημείωσε ότι όλα τα στοιχεία εξετάζονται προσεκτικά.

Η 40χρονη νοσηλεύτρια, μητέρα δύο παιδιών, έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στις 9 Φεβρουαρίου και όπως περιγράφει άνθρωπος από την οικογένειά της, αμέσως μετά εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα.

«Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου παρουσίασε υψηλό πυρετό για δύο – τρεις μέρες. Μετά άρχισαν να της μουδιάζουν τα πόδια», λέει πρόσωπο του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Όπως υποστηρίζει το οικογενειακό της περιβάλλον, η 40χρονη υγειονομικός δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. 

Οι νευρολόγοι του νοσοκομείου Κέρκυρας δεν έχουν βρει κάποια συσχέτιση με τον εμβολιασμό αλλά ούτε την έχουν αποκλείσει.

Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, με τον ίδιο πάντως να ισχυρίζεται πως αν δεν συσχετιστεί η παράλυση με το εμβόλιο, η νοσηλεύτρια δε θα μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση από τις εταιρείες.

Σύμφωνα με τα έως τώρα ευρήματα, οι γιατροί διέγνωσαν το αυτοάνοσο σύνδρομο GUILLAIN-BARRE, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει στην τελική γνωμάτευση.

«Πρέπει πρώτα να ψάξουμε όλα τα ενδεχόμενα και αν δεν βρεθεί κάτι, τότε ενδεχομένως λες μήπως είναι και το εμβόλιο. Είναι πάρα πολύ νωρίς αυτό που ειπώθηκε χτες το πρωί ότι μπαμ φταίει το εμβόλιο ήταν πολύ γρήγορο και ειπώθηκε λάθος κατά τη γνώμη μου», λέει ο Μάνος Αντωνάκης, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Οι εργαστηριακές μελέτες συνεχίζονται, ενώ όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στον ΕΟΦ.