Το Σάββατο (14 Μαρτίου) σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Από τις απογευματινές ώρες πάντως, οι νεφώσεις στα βόρεια θα πυκνώσουν, δίνοντας τοπικές βροχές το βράδυ, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 20, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 6 έως 23 βαθμούς.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και ενδεχομένως μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται καλός και ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα (13 Μαρτίου) στην Ελλάδα, με τον υδράργυρο σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας να ξεπερνά τους 25 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο και ειδικά στη Λακωνία, ξεπέρασε τοπικά ακόμη και τους 26 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες την Παρασκευή καταγράφηκαν στο Αστέρι Λακωνίας, (26,7 βαθμοί), στις Κροκεές Λακωνίας (26,5) και στους Μολάους Λακωνίας (26,3).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ