Η πανδημία του κορωνοϊού έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας από τον περασμένο Μάρτιο, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Από τότε, η καθημερινότητα των ανθρώπων έχει αλλάξει και επηρεαστεί τελείως. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και ο έρωτας ανάμεσα στα δύο φύλα.

Μία καφετέρια, ένα μπαρ ή ένα κλαμπ αποτελούν σημεία στα οποία μπορεί ένα άτομο να γνωρίσει κόσμο και, γιατί όχι, έναν άνθρωπο που θα του κεντρίσει το ερωτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, με την εστίαση να παραμένει κλειστή, αυτοί οι χώροι δεν μπορούν να δώσουν την ευκαιρία αυτή την περίοδο στους ανθρώπους να γνωρίσουν το άλλο τους μισό.

Ποιος είπε, όμως, ότι είναι οι μόνοι που προσφέρονται για κάτι τέτοιο; Εννοείται πως δεν είναι.

Τι κι αν υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία; Ένα μήνυμα στο 13033 με τον αριθμό 6 (με την προϋπόθεση πως θα σταλεί πριν τις 21:00) δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να απολαύσει μια βόλτα στην περιοχή του (είτε μόνος, είτε με παρέα, είτε με το κατοικίδιο) ή να μεταβεί σε έναν χώρο άθλησης. Εκεί δεν αποκλείεται να αντικρίσει ένα πρόσωπο το οποίο θα την/τον κάνει να αισθανθεί διαφορετικά, κάτι έντονο μέσα στην ψυχή.

Αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί στην τράπεζα, στο φαρμακείο, στο σούπερ μάρκετ κλπ. Ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με τον χώρο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, από τη στιγμή που υπάρχει η επιθυμία από το άτομο να γνωρίσει το πρόσωπο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο μαζί του, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να το πλησιάσει και να του μιλήσει.

Ένα απλό «γεια, σε είδα από μακριά και ήθελα να σε γνωρίσω» είναι αρκετό για να ξεκινήσει μια όμορφη κουβέντα, η οποία κανείς δεν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων πού θα καταλήξει.

Το παραπάνω σενάριο δεν μπορεί να το ακυρώσει ούτε η μάσκα, ούτε ο κορωνοϊός, καθώς ο έρωτας είναι ένα δυνατό συναίσθημα το οποίο δεν… καταλαβαίνει απ’ αυτά.

Υπάρχουν και οι εφαρμογές γνωριμιών

Όπως είναι λογικό, την περίοδο της καραντίνας και του lockdown έχουν πάρει κυριολεκτικά «φωτιά» οι εφαρμογές γνωριμιών.

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε αυτές τις λύσεις προκειμένου να έρθουν σε επαφή με το αντίθετο φύλο και οι λόγοι είναι πολλοί.

Αν ένα άτομο διστάζει να πιάσει κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο με κάποια/κάποιον, τότε προσφέυγει σε εφαρμογές όπως το Tinder, το Badoo κλπ. Εκεί μπορεί να γνωρίσει πάρα πολλούς ανθρώπους και γιατί όχι να κανονίσει στη συνέχεια ένα ραντεβού με έναν άνθρωπο που του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Όσον αφορά το Tinder, είδε την δραστηριότητά του να αυξάνεται έως και 72% στη διάρκεια του πρώτου lockdown.

Σε περίπτωση που υπάρχει έντονη φοβία για τον κορωνοϊό, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τον έντονο εγκλεισμό, οι παραπάνω εφαρμογές είναι μονόδρομος για να μιλήσει κάποια/κάποιος με κόσμο, ειδικά αν μένει μόνη/μόνος.

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα πως θα χρειαστεί να μείνουν single για ένα διάστημα, δεδομένων των συνθηκών.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από όλα όσα ειπώθηκαν παραπάνω, είναι βέβαιο ότι ο έρωτας μπορεί να «σπάσει» την καραντίνα που έχει επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού. Αν δύο άνθρωποι αγαπηθούν, τότε κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αγάπη τους.

Γ’ αυτό λοιπόν, όποιος θέλει να γνωρίσει το άλλο του μισό, μπορεί να το ψάξει και την περίοδο της πανδημίας. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να περνάς μια τέτοια περίοδο με έναν άνθρωπο ο οποίος ξέρεις ότι νοιάζεται για σένα και σε αγαπά πραγματικά…

Comments are closed.