Κι όμως το «Squid Game» θα είχε διαφορετικό τίτλο - Γιατί άλλαξε τελευταία στιγμή;

«Squid Game» ή αλλιώς «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού». Πρόκειται για τη σειρά φαινόμενο, η οποία «σπάει τα ταμεία» χαρίζοντας αμύθητα έσοδα στο Netflix και ήδη μέσα σε 29 μέρες από την περίοδο προβολής της έχει κηρυχθεί η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία της πλατφόρμας!

Όπως μαθαίνουμε από τα πρώτα λεπτά της σειράς, «Squid Game» είναι ένα παλιό παραδοσιακό παιχνίδι που έπαιζαν στην Νότια Κορέα, το οποίο ωστόσο τείνει να… εξαφανιστεί.

Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που… παραλίγο να γνωρίσουμε τη σειρά με άλλο όνομα! Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας στο «Hollywood Reporter», ο Kim Min-young, ο οποίος ανέφερε ότι η αρχική ιδέα ήταν να κυκλοφορήσει η σειρά υπό τον τίτλο «Round Six» (σ.σ δηλαδή έκτος γύρος), για δύο λόγους.

Ο λόγος που θα επέλεγαν το «Round Six»

Ο πρώτος, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ήταν ότι οι νεότερες γενιές Νοτιοκορεατών δεν θα γνώριζαν για το παλιό παραδοσιακό παιχνίδι που έπαιζαν… οι παππούδες τους.

Την ίδια στιγμή, ο Kim Min-young συνέχισε λέγοντας ότι το «Round Six» μπορεί να ήταν πιο γενικό, συγχρόνως όμως ήταν κατατοπιστικό με το θέμα, αφού αναφερόταν στα έξι παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονται οι συμμετέχοντες.

Η επικράτηση του «Squid Game»

Τελικά, παρενέβη ο δημιουργός της πασίγνωστης σειράς, Hwang Dong-hyuk ο οποίος επέμεινε να κυκλοφορήσει η σειρά με τον τίτλο που το έμαθε όλος ο κόσμος, καθώς ήταν και ο μόνος που έδινε την πραγματική ουσία του πρότζεκτ.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι αν και ιδιαίτερα δημοφιλές (στις παλαιότερες γενιές), ήταν παντελώς άγνωστο στον υπόλοιπο πλανήτη και έτσι κανείς δεν θα καταλάβαινε την ευθεία αναφορά του τίτλου σε αυτό. Κι όμως το «Squid Game» θα είχε διαφορετικό τίτλο - Γιατί άλλαξε τελευταία στιγμή; | AAAABd4HzFv sgspS4IfKaFiC GRuBdX0r aUXQujO02SaV23R6hBbiyDMuKe2 wAqNgUwDxPwKXcFiZsAX3etoyh9v hjr 1