Κικίλιας: Αίρεται η αναστολή των αδειών του υγειονομικού προσωπικού

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, ευχαριστώντας τους δημοσίως. Μάλιστα τόνισε πως από αύριο 13 Μαΐου αίρεται η αναστολή κανονικών αδειών των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στου εμβολιασμούς και γνωστοποίησε: «Σήμερα θα αγγίξουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 2,6 εκατ. πολίτες, ποσοστό 24,59% και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1,3 εκατ. πολίτες, ποσοστό 13%. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση στην ΕΕ στους εμβολιασμούς ανά 100.000 πληθυσμού και στην 8η θέση στους 27 της ΕΕ σε ό,τι αφορά το ποσοστό πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ανέφερε ακόμη πως το ποσοστό εμφάνισης στα ραντεβού αγγίζει το 97%.

«Είναι εμφανές ότι η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και κάθε μέρα που περνάει ενισχύεται το τείχος ανοσίας», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Παράλληλα με το πρόγραμμα Ελευθερία, οργανώνουμε το πρόγραμμα ”γαλάζια Ελευθερία” που στόχο έχει τον καθολικό και πλήρη εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων των νησιών το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός κατά της covid-19 στους κατοίκους 32 νησιών».

Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί για την «Γαλάζια Ελευθερία» θα είναι το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson όπως ανέφερε, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως στα νησιά θα λειτουργήσουν και νέα εμβολιαστικά κέντρα.

Κλείνοντας, απηύθυνε έκκληση για να σπεύσει περισσότερος κόσμος για να εμβολιαστεί.