Κικίλιας: Ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας | Kikilia Reichel 03 10 21 scaled

Οι ισχυροί δεσμοί και η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και Γερμανίας, στον τουριστικό τομέα,  επαναβεβαιώθηκαν κατά την επίσκεψη του πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Ernst Reichel, στον υπουργό Τουρισμού  Βασίλη Κικίλια,  καθώς η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους Γερμανούς επισκέπτες.

 Στη συνάντηση  στο υπουργείο Τουρισμού, συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού στη χώρα μας. Συζητήθηκε επίσης το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, όπως και οι διαδικασίες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Γερμανία.

Στο μεταξύ, με την  ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για την ευκαιρία που αποτελεί μετά και από περίπου δύο χρόνια πανδημίας,  να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι  και  οι αρχές,  κατά την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής των γραφείων Ε.Ο.Τ. εξωτερικού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου,  η γενική διευθύντρια και οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Τ.

Ο κ. Κικίλιας συνεχάρη τους συμμετέχοντες για τη δουλειά που έχουν κάνει εν μέσω πανδημίας, με σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα και τους ζήτησε να εντείνουν τις προσπάθειές τους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον χειμερινό τουρισμό.