Κικίλιας: Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 με όλα τα εμβόλια

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανέλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ και στάθηκε στον δείκτη θετικότητας που μένει σταθερά σε χαμηλά επίπεδα.

Όλα τα εμβόλια στους 30-34 ετών από το Σάββατο

Ήδη έχουν κλειστεί πάνω από 102.000 ραντεβού μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας με όλα τα εμβόλια στους 35 έως 39 ετών, όπως είπε ο υπουργός, ενώ ανακοίνωσε πως το Σάββατο 29/05 ανοίγει η πλατφόρμα για τους ηλικίας 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια. Έτσι, θα μπορούν να εμβολιάζονται με τα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson και AstraZeneca.

Είπε επίσης ότι σήμερα θα ξεπεραστούν οι 5.2 εκατ. εμβολιασμοί.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε επίσης για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, καθώς ο 7ήμερος μέσος όρος είναι 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 37 έτη, ενώ για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων.

Στην συνέχεια ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ αναφέρθηκε και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα λέγοντας πως η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση στους εμβολιασμούς στην ΕΕ.