Κιμ Γιο-Τζονγκ: Απειλές κατά των ΗΠΑ από την αδελφή του Κιμ | Kim

Σε νέες απειλές προχώρησε η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, του βορειοκορεάτη ηγέτη, με αφορμή τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται στη Νότια Κορέα.

Η Κιμ Γιο-Τζονγκ, σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, έστειλε το πρώτο της μήνυμα στη νέα ηγεσία των ΗΠΑ και μια ημέρα πριν την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στη Σεούλ για συνάντηση με τους ομολόγους τους.

«Δράττουμε την ευκαιρία, ώστε να προειδοποιήσουμε τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ που προσπαθεί σκληρά να σηκώσει σκόνη στη γη μας», δήλωσε η Κιμ στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA. «Αν θέλει να κοιμάται ειρηνικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα πρέπει να αποφύγει να προκαλέσει βρωμιά στο πρώτο του βήμα».

Η κοινή στρατιωτική άσκηση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα περιορίστηκε σε προσομοιώσεις μέσω υπολογιστών λόγω του κορωναϊού καθώς και των συνεχιζόμενων προσπαθειών για συνεργασία με τον Βορρά.

Ωστόσο το μήνυμά της ήταν ξεκάθαρο.

«Στρατιωτικές ασκήσεις και εχθρότητα δεν συνάδουν με τον διάλογο και τη συνεργασία», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ερωτόμενος σχετικά με τη δήλωσή της δήλωσε πως την έχει υπόψη του, ωστόσο προτιμά να επικεντρωθεί σε αυτά που έχουν να του πουν οι σύμμαχοι της Αμερικής.

Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να ολοκληρώσει την αναθεώρηση της πολιτικής της απέναντι στη Βόρεια Κορέα τις επόμενες εβδομάδες. Πάντως και ο ίδιος ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει εάν η πρόσθετη πίεση στη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική.