Κίνα: Σχεδόν 80 εκατ. μετακινήσεις με αεροπλάνο αναμένονται κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο του Φεστιβάλ της Άνοιξης | china new year 3

Περίπου 79 εκατ. μετακινήσεις αναμένεται να γίνουν με αεροπλάνο κατά τη διάρκεια του επικείμενου Φεστιβάλ της Άνοιξης, της εορταστικής περιόδου για την κινεζική πρωτοχρονιά, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 8,4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την αρμόδια ρυθμιστική αρχή των αερομεταφορών στην Κίνα.

Στις ημέρες που κορυφώνεται η κίνηση, ο μέσος ημερήσιος αριθμός πτήσεων που θα διαχειριστεί η ρυθμιστική αρχή θα ξεπεράσει τις 16.000, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

Οι επιβάτες που θα επιλέξουν να μετακινηθούν με τρένο αναμένεται θα φθάσουν τα 440 εκατ., με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον κρατικό σιδηροδρομικό οργανισμό της Κίνας.

Η επικείμενη εορταστική περίοδος του Φεστιβάλ της Άνοιξης, που δίνει την ευκαιρία σε εκατομμύρια Κινέζους να ταξιδέψουν στην ιδιαίτερή τους πατρίδα, θα διαρκέσει από τις 24 έως τις 30 Ιανουαρίου 2020, με την κινεζική πρωτοχρονιά να πέφτει στις 25 Ιανουαρίου. Η ταξιδιωτική περίοδος για το Φεστιβάλ της Άνοιξης, γνωστή ως Τσουνγιούν, διαρκεί 40 ημέρες από τις 10 Ιανουάριου έως τις 18 Φεβρουαρίου.


Οι περισσότεροι Έλληνες μπήκαν στο δικό τους σπίτι με τη στήριξη της Εθνικής Tράπεζας.