Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΤΕ, ζητώντας από τη διοίκηση του ομίλου να σεβαστεί τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματά τους.

Αναλυτικά:

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση Τομέα Συνδικαλιστικού (Ιδιωτικού Τομέα) του Κινήματος Αλλαγής, για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ.

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ κινητοποιούνται αυτές τις μέρες πανελλαδικά, μέσω της Ομοσπονδίας ΟΜΕ-ΟΤΕ, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η Διοίκηση του ομίλου οφείλει να σεβαστεί τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων και απαιτείται να προσέλθει καλόπιστα σε διάλογο με τους εργαζόμενους και το αντιπροσωπευτικό συνδικαλιστικό τους όργανο. Οι όποιες διαπραγματεύσεις επιβάλλεται να οδηγούν σε λύσεις και όχι σε αδιέξοδα.

Μονομερείς αποφάσεις και ενέργειες που κατατείνουν σε παράκαμψη (πολλώ δε μάλλον σε υπονόμευση) του κοινωνικού διαλόγου, είναι απορριπτέες κοινωνικά και πολιτικά.