«Κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές στην Κινέτα» |

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Κώστας Κυριακόπουλος υπογράμμισε τη μάχη που έδωσε όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει ανθρώπους στην Κινέττα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

   «Η Υπηρεσίας μας ειδοποιήθηκε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Κινέττας και των Αγ. Θεοδώρων. Επιχείρησαν 55 οχήματα, 110 άνδρες, έγιναν 20 διασώσεις και 160 αντλήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με υποθερμία».

   Αναφερόμενος στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου, ο κ. Κυριακόπουλος εκτιμά ότι περίπου στις 12 θα δοθεί το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, ενώ το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας, αυτό που είναι προς Πάτρα, δεν αναμένεται να δοθεί νωρίτερα από το βράδυ, γιατί είναι πάρα πολλά τα φερτά υλικά. «Βέβαια η “Ολυμπία Οδός” με ερπυστριοφόρα μηχανήματα, με ελαστικοφόρους φορτωτές και φορτηγά αυτοκίνητα μεταφέρουν τους τόνους από φερτά υλικά έξω από τον αυτοκινητόδρομο» σημειώνει.