Κάποιοι λένε ότι τα χρυσόψαρα έχουν μνήμη που διαρκεί μόλις 7 δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό βγήκε και η φράση «Μνήμη χρυσόψαρου». Όχι όμως αυτά τα ψαράκια του παρακάτω βίντεο που έχουν μάθει να παίζουν ποδόσφαιρο.

Αυτά τα χρυσόψαρα ξέρουν να ντριμπλάρουν, να πασάρουν τη μπάλα, να σουτάρουν και να βάζουν γκολ!

Ο ιδιοκτήτης τους, ο Γιανγκ Τιανξίν από την Κίνα, λατρεύει τόσο πολύ το ποδόσφαιρο, που μετέτρεψε το ενυδρείο του σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ξεκίνησε να εκπαιδεύει τα χρυσόψαρά του να παίζουν μπάλα, πριν από μισό χρόνο.

«Εκτρέφω αυτά τα ψαράκια από τότε που ήταν μικρά. Κι όταν νιώσουν οικεία μαζί σου, τότε αρχίζουν να σπρώχνουν οτιδήποτε τους δώσεις. Τα εκπαιδεύω σιγά-σιγά, δίνοντάς τους τροφή κάθε φορά που βάζουν γκολ» λέει ο Γιανγκ.

«Κάποια στιγμή έγινε δράση και αντίδραση. Έτσι, τα εκπαίδευσα να παίζουν ποδόσφαιρο» εξηγεί ο Γιανγκ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νεαρός άντρας εκτρέφει εκατοντάδες χρυσόψαρα ραντσού και ήταν πολύ δύσκολο να τους δώσει κίνητρο να ασχοληθούν με την μπάλα.

«Επειδή η ράτσα τους δεν είναι πολύ έξυπνη, μου πήρε πολύ καιρό να τα διδάξω. Στην αρχή έμοιαζε μάταιο. Έχαναν αμέσως το ενδιαφέρον τους εάν δεν τα τάιζα» λέει ο Γιανγκ.

Τελικά, ύστερα από τρεις μήνες προπόνησης, πέντε ψάρια άρχισαν να σκοράρουν. Λογικό χρονικό διάστημα, αν σκεφτεί κανείς ότι αρκετοί επαγγελματίες επιθετικοί παίζουν χρόνια μπάλα κι από γκολ τίποτα.

Να τονίσουμε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για τα χρυσόψαρα που παίζουν μπάλα μοιάζει πολύ μεγάλο. Ο Γιανγκ συχνά διοργανώνει live streaming, που παρακολουθούν μέχρι και 100 χιλιάδες θεατές ταυτόχρονα, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα «South China Morning Post».

Κάποιοι εντυπωσιάζονται τόσο από τα χρυσόψαρα-μπαλαδόρους που δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Μάλιστα, πολλοί λένε ότι υπάρχει κάποιου είδους απάτη και πως η μπάλα ελέγχεται από κάτω με μαγνήτη.

«Δείτε προσεχτικά τη μπάλα, γυρίζει διαρκώς! Εάν υπήρχε μαγνήτης, δεν θα κινούνταν μ’ αυτόν τον τρόπο» λέει ο Γιανγκ.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας: