Οι πωλήσεις των ακριβών ρούχων και κοστουμιών υποχώρησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους περισσότερους εργαζόμενους της εταιρείας να δουλεύουν από το σπίτι τους. Αυτό είχε ως συνέπεια η Brooks Brothers με ιστορία 200 ετών να κηρύξει πτώχευση.

Σύμφωνα με την κατάθεση πτώχευσης, η Brooks Brothers εξασφάλισε χρηματοδότηση 75 εκατομμυρίων δολαρίων για να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Σκοπός αυτής της κατάθεσης είναι η απόκτηση πρόσθετης χρηματοδότησης και η διευκόλυνση μιας διαδικασίας πώλησης με αποτελεσματικό τρόπο για τη μεγιστοποίηση της αξίας για τα ενδιαφερόμενα μέρη μας και τη διασφάλιση ότι η εμβληματική επωνυμία μας είναι σε θέση να συνεχίσει υπό νέα ιδιοκτησία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Brooks Brothers: Η ιστορική φίρμα ρούχων που έντυσε 40 Αμερικανούς Προέδρους

Η Brooks Brothers μετρά περισσότερα από 200 χρόνια ζωής, ενώ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έντυσε 40 Προέδρους των ΗΠΑ.

Η παλαιότερη μάρκα και επιχείρηση λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εξοπλίσει ενδυματολογικά 40 από τους 45 Αμερικανούς Προέδρους, μεταξύ των οποίων οι Λίνκολν, Κένεντι, Ρούσβελτ κα Ομπάμα. Η Brooks Brothers υπήρξε η επιλογή επιχειρηματιών, όπως ο Τζιάνι Ανιέλι, ηγετική φυσιογνωμία της Fiat, καλλιτεχνών, όπως ο Αντι Γουόρχολ, αλλά και σταρ του Hollywood, όπως ο Κλαρκ Γκέιμπλ, ο Κάρι Γκραντ, ο Φρεντ Αστέρ, και η Κάθριν Χεπμπορν.

Πολλές ταινίες του σύγχρονου κινηματογράφου και γνωστές τηλεοπτικές σειρές φέρουν την ενδυματολογική υπογραφή της Brooks Brothers. Μεταξύ άλλων, στο περίφημο remake του «The Great Gatsby» ο Ντι Κάπριο έλαμψε στη μεγάλη οθόνη φορώντας ρούχα Brooks Brothers, ενώ η ταινία βραβεύθηκε με το Όσκαρ ενδυματολογίας.