ΚΚΕ: «Οι διατάξεις για τον περιορισμό των διαδηλώσεων δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη» |

Για νέο γύρο μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση προετοιμάζεται το ΚΚΕ, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή, του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι ενδεχόμενο το σχέδιο νόμου να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι οι διατάξεις δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη.

«Αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να βάλει το λαϊκό κίνημα στο γύψο, δεν θα τα καταφέρει», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.

«Από διάφορες διαρροές από κυβερνητικά επιτελεία -έχει γραφτεί και στον Τύπο- έγινε γνωστό ότι κατατίθεται πολυνομοσχέδιο και μάλιστα με διαδικασία κατεπείγοντος που μεταξύ των άλλων περιέχει και διατάξεις για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, απέναντι στον λαό. Και επιβεβαιώνει το δόγμα, ότι η αντιλαϊκή πολιτική κάθε φορά συνοδεύεται από ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής», είπε ο Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε: «Αφού έχετε τόσο φιλολαϊκή πολιτική, τι φοβάστε; Κανονικά ο κόσμος θα βγει να σας υποστηρίξει όλους. Γιατί, λοιπόν; Σας υπενθυμίζουμε ότι και άλλοι προσπάθησαν, κι άλλες κυβερνήσεις και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και απέτυχαν παταγωδώς. Δεν τόλμησαν να το κάνουν. Έπεσε στο κενό. Και να ξέρετε ότι αν επιχειρήσετε να βάλετε «γύψο» στους λαϊκούς αγώνες, δεν θα τα καταφέρετε. Θα μείνουν οι νόμοι σας κενό γράμμα».

Δεν υποτάσσεται το εργατικό κίνημα, ούτε το αγροτικό, ούτε οι αγώνες των γυναικών, της νεολαίας, οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες, επέμεινε ο Θανάσης Παφίλης και προειδοποίησε ότι το νομοσχέδιο «δεν θα περάσει στην πράξη, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατήγγειλε επίσης ότι οι επικείμενες διατάξεις για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, είναι στο δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι συνέχεια των διατάξεων για την απεργία και το 50+1, είναι συνέχεια για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, είναι συνέχεια των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα και συνέχεια της αυστηρής νομοθεσίας για τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

«Η κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορούν οι μειοψηφίες να ταλαιπωρούν τις πλειοψηφίες και να θίγουν το δημόσιο συμφέρον. Και άλλοι το έλεγαν αυτό. Ποιοι είναι οι μειοψηφίες και ποιες οι πλειοψηφίες; Ποιοι απαιτούν τέτοια μέτρα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων; Ο ΣΕΒ, οι μεγάλες εργοδοτικές οργανώσεις, οι μεγαλέμποροι του κέντρου της Αθήνας, οι μεγαλοξενοδόχοι και άλλοι των τουριστικών επιχειρήσεων. Πόσοι είναι αυτοί, αλήθεια, ποσοστιαία; Δεν είναι ούτε το 10% του πληθυσμού. Αυτοί, λοιπόν, είναι η μειοψηφία και αυτή τη μειοψηφία στηρίζετε και με αυτά τα μέτρα ή προσπαθείτε να στηρίξετε», κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Καλούμε από σήμερα την Κυβέρνηση να αποσύρει τέτοια διάταξη και τον λαό να είναι σε επιφυλακή και στην πράξη να καταρρίψει, να καταστρέψει τέτοιους νόμους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ