Κλάτενμπεργκ: «Οι κάμερες σώματος στους διαιτητές μπορούν να αποτρέψουν επιθέσεις και εκφοβισμούς» | Klatenberg

Η “κεφαλή” της ελληνικής ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αναφέρθηκε στο ζήτημα των επιθέσεων σε διαιτητές και τόνισε πως σε περίπτωση οι ρέφερι που έφεραν κάμερες πάνω τους, αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει επιθέσεις και εκφοβισμούς από ποδοσφαιριστές, προπονητές και γονείς

Ο Μαρκ Κλατεμπεργκ μίλησε στο “BBC Radio 4” και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει προστασία στους διαιτητές.

“Είναι πολύ πολύ δύσκολο, εκτός αν οι διαιτητές έχουν προστασία. Με τις κάμερες σώματος, όταν τούς γίνεται μία επίθεση ή βλέπουν μία απειλή, μπορούν να παραδίδουν το υλικό στην αστυνομία και να γίνεται δίωξη. Υπάρχουν πολλοί προπονητές στη Μεγάλη Βρετανία που τα παρατούν εξαιτίας αυτού του λόγου. Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνεται επίθεση” σχολίασε ο Κλάτενμπεργκ.

Με αφορμή λεκτικές επιθέσεις σε ανήλικους διαιτητές, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας διαιτητών, Πολ Φιλντ, αναφέρθηκε στην πρόταση του Κλάτενμπεργκ τονίζοντας πως δεν μπορούν οι κάμερες να λύσουν τα πάντα.

“Έχει κάποια πλεονεκτήματα και ποτέ μην λες ποτέ. Πριν από λίγα χρόνια που είπαν ότι θα έχουμε VAR και τελικά έχουμε. Πρέπει να λύσουμε κάποια πρωτόκολλα. Μου έκαναν επίθεση τρεις φορές. Επίσης, όμως θα ήταν σωστό να περπατάω με κάμερα σώματος σε αποδυτήρια αγώνα Κ18;” σχολίασε ο Φιλντ, υποστηρίζοντας πως η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FA) πρέπει να λάβει δράση απέναντι στις επιθέσεις σε διαιτητές.