Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα εισηγήθηκε η επιτροπή λοιμωξιολόγων στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά την σύσκεψη που είχαν νωρίτερα και η οποία διήρκεσε αρκετά ώστε να μην γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σήμερα και να μετατεθούν για αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα εξής σενάρια:

Το κλείσιμο των σχολείων στη Θεσσαλονίκης και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, το κλείσιμο των σχολείων σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και το πανελλαδικό κλείσιμο.

Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Πρώτον για να περιοριστεί η μετακίνηση των γονέων, καθώς παρατηρήθηκε μεγάλη συσσώρευση έξω από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και δεύτερον, γιατί θεωρούν άδικο μερικές περιοχές της χώρες να έχουν προχωρήσει όσον αφορά την ύλη και άλλα να έχουν μείνει πίσω.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το τι θα πράξει η κυβέρνηση για τους παιδικούς σταθμούς, καθώς λειτουργούν με ευθύνη των δήμων και δεν περιλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα ειδικά σχολεία, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown. 

Όπως φαίνεται πλέον, η τρίτη επιλογή ήταν η επικρατέστερη και αύριο αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας καθώς και οι λεπτομέρειες για το αν και το πώς θα γίνεται τηλεδιδασκαλία στα παιδιά του Δημοτικού.