Την  πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους της Κοινοβουλευτικής  Ομάδας του κόμματός του καθώς και την πρώτη αφότου όρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρ’ όλο που ήταν μια συνεδρίαση για να εκλεγεί ο νέος Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μπούγας στη θέση του Σταύρου Καλαφάτη που υπουργοποιήθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να θέσει επί τάπητος τους βασικούς άξονες από τα ζητήματα της νέας χρονιάς αλλά και για άλλη μια φορά να τονώσει την ενότητα των βουλευτών του και της κυβέρνησής του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζει το μεγάλο βάρος που σηκώνουν οι βουλευτές και αυτό το τονίζει κάθε φορά. Το απέδειξε και ο ανασχηματισμός, κατά τον οποίο η Κοινοβουλευτική Ομάδα αποτέλεσε η δεξαμενή από την οποία αντλήθηκε η πλειοψηφία των νέων υπουργών και υφυπουργών.  Άλλωστε η συμβουλή του προς αυτούς  είναι να αφήσουν ανοιχτή την πόρτα  τους με τους βουλευτές παρά το βάρος των υπουργικών υποχρεώσεων. Χαρακτήρισε μάλιστα τις αλλαγές στην κυβέρνηση ως «μία ευκαιρία προσφοράς από όλους, χωρίς ποτέ να ξεχνάτε πως τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους συνεργάτες μου τους θεωρώ πάντα μόνιμους συμπαραστάτες μου».

«Φέρουν την εικόνα του κυβερνητικού έργου σε κάθε γωνιά της χώρας. Αλλά είναι και εκείνοι που το εμβολιάζουν με τη φωνή των πολιτών, που είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο που έχει στη διάθεσή της κάθε κυβέρνηση» τόνισε για τους βουλευτές και  εξήγησε το δικό του ρόλο. «Σε αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, θα κινηθώ και εγώ προσωπικά. Θα συνεχίσω να είμαι πολύ συχνά παρών στη Βουλή. Θα παρακολουθώ στενά -όπως εξάλλου ήδη το κάνω- τη συνεργασία Υπουργών και βουλευτών και την προώθηση όσων σωστών εισηγήσεων καταθέτουν οι δεύτεροι»

O πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα Rafale στην επέκταση των χωρικών υδάτων προς δυσμάς στα 12 μίλια. Επίσης επισήμανε ότι οι διερευνητικές επαφές ξεκινούν στο πλαίσιο της σιγουριάς του Διεθνούς Δικαίου και της ασφάλειας της άμυνάς μας.

Πέρα από την αναφορά στην πανδημία και στον εμβολιασμό το κύριο σημείο που επεσήμανε στους βουλευτές τους είναι ότι το 2021 πρέπει να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία της ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας. Μέσα στο 2021 θα εισρεύσουν τα πρώτα 5,5 δισεκατομμύρια από τα 32 δισεκατομμύρια  που  αναλογούν συνολικά στη χώρα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό θα συμβεί για τέσσερις πολιτικές αιχμής: Την Πράσινη Μετάβαση, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή και τις Επενδύσεις και τα Μεγάλα έργα.

«Στους ώμους μας, στους ώμους σας, πέφτει το συναρπαστικό καθήκον της νομοθετικής τους πλαισίωσης αλλά και της προσαρμογής τους ανά Περιφέρεια. Διότι πολλά από αυτά τα έργα έχουν έντονη τοπική, έντονη περιφερειακή διάσταση» τους προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός δίνοντας έμφαση σε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για την οικονομία και στον ενεργό ρόλο που θα καλέσει τους βουλευτές του να παίξουν σε αυτό.