Τα αίτια του θανάτου του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ βγήκαν στην επιφάνεια. Τα πιστοποιητικά ανέφεραν πως ο διάσημος αθλητής πέθανε «με ταχείς ρυθμούς» από αμβλύ τραύμα στην συντριβή του ελικοπτέρου στις 26 Ιανουαρίου στους λόφους της περιοχής Καλαμπάσας. Το The Blast ήταν το πρώτο που δημοσίευσε τα πιστοποιητικά θανάτου.

Την ίδια ώρα, όπως έχει γίνει γνωστό, η επικήδεια τελετή για τον Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Στάπλες Σέντερ. Η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν επελέγη τυχαία, δεδομένου ότι ο Κόμπι έκανε σπουδαία καριέρα φορώντας την φανέλα με τον αριθμό 24, ενώ η Τζιάνα έπαιζε με το Νο 2 στην πλάτη.

Αρνείται να δεχτεί τον θάνατό του η σύζυγός του, Βανέσσα

Η σύζυγός του Κόμπι Μπράιαντ, Βανέσα, έγραψε σε μία ανάρτηση την Δευτέρα, πως είναι πολύ θυμωμένη με την απώλεια του συζύγου και της κόρης της. «Το μυαλό μου αρνείται να δεχτεί ότι τόσο ο Κόμπι όσο και η Τζίτζι έχουν φύγει. Δεν μπορώ να επεξεργαστώ τις δύο αυτές πληροφορίες ταυτόχρονα. Είναι σαν να προσπαθώ να επεξεργαστώ πως ο Κόμπι πέθανε αλλά το σώμα μου αρνείται να δεχτεί πως η Τζίτζι μου, δεν θα επιστρέψει ποτέ σε μένα».