Κομισιόν σε Μάλτα: «Μην παρεμβαίνετε στην έρευνα δολοφονίας της δημοσιογράφου» | 556319 type13262

Αυστηρή προειδοποίηση έστειλε η Βέρα Γιούροβα, Ευρωπαία Επίτροπος, στον Υπουργό Δικαιοσύνης της Μάλτας, σχετικά με την έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.

Η Γιούροβα ανέφερε, ότι η Κομισιόν ανησυχεί για την κατάσταση στη Μάλτα και προειδοποιεί ότι η έρευνα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ- ο οποίος ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί τον Ιανουάριο- κατηγορείται από την οικογένεια της δημοσιογράφου ότι παρενέβη στην έρευνα, προκειμένου να προστατεύσει τον διευθυντή του γραφείου του, σε βάρος του οποίου έχει γίνει καταγγελία για την υπόθεση.

Η Γκαλιζία, που έκανε έρευνα για τη διαφθορά στη Μάλτα, σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2017, όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό της. Στο μεταξύ, στη χώρα βρίσκεται αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξαιτίας των ερωτημάτων που υπάρχουν για την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος και για τις σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς στο πιο υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.