“Για τα ζητήματα που διαμορφώνονται σήμερα θα ήθελα να σας πω ότι πράγματι είμαστε σε ένα σκοτεινό τούνελ. Οι παρενέργειες λαθών κι επιλογών, οι οποίες δεν ήταν κατάλληλες, αρχίζουν σήμερα να κακοφορμίζουν. Η δημόσια αυτή αντιπαράθεση και ο επιθετικός λόγος μεταξύ στελεχών και μελών του κόμματος είναι ό,τι χειρότερο, είναι πράγματα πάρα πολύ δυσάρεστα”, δήλωσε αναφορικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής. “Μπορεί να βγει από το τούνελ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνουν ορισμένα πράγματα” πρόσθεσε.

“Δημιουργήθηκε ένα κόμμα τάσεων, οι οποίες δεν είναι τάσεις, είναι ομάδες και βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακραίος φραξιονισμός, που προσβάλλει τις συλλογικές λειτουργίες του χώρου και του κόμματος” σχολίασε.

«Έχουμε φέουδα μέσα στο κόμμα… κάνω έκκληση, αυτήν την κατάσταση μόνο τα μέλη του κόμματος μπορούν να αναστρέψουν, εάν γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς και κρατήσουν για τους εαυτούς τους την κριτική σκέψη έναντι πάντων, ακόμη και εμού του ιδίου που σας μιλάω” υπογράμμισε.

“Αυτά που άκουσα περί πειθαρχικών οργάνων και ενδεχομένων διαγραφών, είναι ό,τι πιο αρνητικό φορτίο έχει η αριστερά στη πολυετή ιστορία της και προσφορά αγώνων στον τόπο. Αν νομίζουν μερικοί ότι μπορεί να λύσουν τα υπαρκτά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι, και όχι με πολιτικές πρωτοβουλίες, συλλογικότητα και συσπείρωση, τότε κάνουν πολύ μεγάλο λάθος” κατέληξε.