Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε: «Στον παγκόσμιο πόλεμο για υλικά, κυρίως ατομικής προστασίας, καταφέραμε κι έχουμε πλήρη επάρκεια θα συνεχίσουμε και αυτό αφορά και τον ιατρικό εξοπλισμό. Αυτό τα πράγματα θα μείνουν στο ΕΣΥ και την επόμενη μέρα, έχουμε πολύ σημαντική παρακαταθήκη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το σύστημα υγείας θα είναι σε ετοιμότητα και την επόμενη μέρας καθώς «όπως τονίσει κατ’ επανάληψη δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, είμαστε στο τέλος της αρχής».

Παράλληλα, ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε ότι το ΕΣΥ καθημερινά κέρδιζε χρόνο όσο η κατάσταση στη χώρα πήγαινε καλά και μαθαίναμε να διαχειριζόμαστε τον ιό αλλά και να προετοιμαζόμαστε για δυσμενέστερες εξελίξεις. «Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει» είπε ο υφυπουργός Υγείας.

Τέλος, ο υφυπουργός υπογράμμισε την καθημερινή ενίσχυση του ΕΣΥ: «Είχαμε αρχικό προγραμματισμό για 2.000 προλήψεις επικουρικό προσωπικό όταν ξεκίνησε η πανδημία και ήδη έχουμε ξεπεράσει τις 4.000 προσλήψεις» κατέληξε.