«Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης μέσα στις γιορτές, αντιθέτως υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης».  Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση προς όλους για τις εορτές των Χριστουγέννων γιατί σύμφωνα με τις εισηγήσεις που δέχεται από τους ειδικούς επιδημιολόγους, αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα μέτρα, υπάρχει κίνδυνος νέας έξαρσης στη διασπορά του ιού.

Πολλοί επιδημιολόγοι μάλιστα προβλέπουν πιο ισχυρό κύμα πανδημίας τον Ιανουάριο. Αυτό που έχει θορυβήσει την κυβέρνηση είναι η αύξηση κρουσμάτων στην Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Αττική

Με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων καταγράφονται περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή κυρίως για το Νομό Κοζάνης, αλλά και τη Δυτική Αττική.

Εκεί σκέπτεται η κυβέρνηση αν δεν θα διαπιστωθεί βελτίωση, να υπάρξει καθολικό lockdown.

Μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα RAFALE

Στην κυβέρνηση έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στα εθνικά θέματα. Έρχεται σήμερα στη Βουλή και συζητείται η σύμβαση για την απόκτηση των νέων υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών τύπου RAFALE εντός του 2021 από τη Γαλλία, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την Πολεμική Αεροπορία. Αυτό που αναμένουν από την  κυβέρνηση είναι ποια στάση  θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υπενθυμίζουν κυβερνητικά στελέχη «ως αντιπολίτευση η ΝΔ, παρά την κριτική ασκούσε στις κυβερνήσεις άλλων κομμάτων, υπερψήφιζε τις αμυντικές δαπάνες, δεδομένου ότι η πρώτη προτεραιότητα ήταν η ασφάλεια της χώρας και η ικανότητα των Ένοπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται αποτελεσματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της».

Στο στόχαστρο της ΝΔ μπαίνει ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας « λυπηρή και  ανεύθυνη» τη  στάση του όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες, σε μια περίοδο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει την προκλητικότητα, τις παράνομες ενέργειες και τις συνεχείς απειλές από την Τουρκία.

«Μήπως δεν έχουν το θάρρος να τις ψηφίσουν μη τυχόν και χάσουν ψηφοφόρους; Ή μήπως απλώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Αφού από τη μια ζητούν «σκληρότερη» στάση απέναντι στην Τουρκία -μάλιστα υιοθετώντας ακροδεξιά φρασεολογία- και από την άλλη είναι εναντίον των εξοπλισμών, με ακροαριστερή λογική» είναι τα ερωτήματα που θέτει η ΝΔ και το κλίμα άλλης μιας σκληρής κόντρας που αναμένεται στη Βουλή.