Κορωνο-πάρτι σε Χαλκιδική και Βέροια – «Τσουχτερά» πρόστιμα και συλλήψεις

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού εξακολουθεί να μαστίζει τη χώρα μας, ορισμένοι δεν λένε να το καταλάβουν και εξακολουθούν να διοργανώνουν πάρτι.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών της Κεντρικής Μακεδονίας για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού συνεχίστηκαν.

Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις στις οποίες κλήθηκαν αστυνομικοί, μετά από καταγγελίες για συναθροίσεις ατόμων σε Χαλκιδική και Ημαθία.

Για την ακρίβεια, σε περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη διαπιστώθηκε ότι 4 νεαρά άτομα, ηλικίας 19 έως 22 ετών, διοργάνωσαν πριβέ πάρτι σε σπίτι.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα 3.000 ευρώ στον φερόμενο ως διοργανωτή και από 300 ευρώ στα άλλα 3 άτομα. Με εισαγγελική εντολή δεν συνελήφθησαν, ούτε σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών.

Αντίστοιχα, στη Βέροια κλήθηκε η αστυνομία σε οικισμό Ρομά, όπου διασκέδαζαν 30 άτομα με ηχητικές εγκαταστάσεις σε εξωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τον απολογισμό, επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ σε συνολικά 8 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 3 και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον των υπολοίπων 5.

Η δικογραφία αφορά τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας, καθώς φαίνεται ότι αντέδρασαν όταν οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να διαλυθούν.