Ένα παράδοξο γεγονός συνέβη με τον τελευταίο θάνατο που καταγράφηκε στη χώρα. Πρόκειται για 54χρονο άνδρα που έχασε τη ζωή του από εγκεφαλικό και διαγνωστηκε θετικός μετά το θάνατό του.

Ο άτυχος άνδρας είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Αναφοράς «Αττικόν». Είχε υποστεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και η κατάστασή του, χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς, μη αναστρέψιμη.

Η οικογένειά του εξέφρασε την επιθυμία να δωρίσουν τα όργανά του 54χρονου για μεταμόσχευση οργάνων. Οι εξετάσεις που έγιναν, όμως, μετά θάνατον και οι οποίες περιελάμβαναν και την COVID-19, έδειξαν σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο 54χρονος ήταν θετικός στη νόσο.

Η εντολή που δόθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ήταν να σταματήσει η διαδικασία της αφαίρεσης των ζωτικών οργάνων του 54χρονου, τα οποία προορίζονταν να μεταμοσχευθούν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Ο άνδρας έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη. Προστέθηκε, όμως, στον κατάλογο των θυμάτων της νόσου COVID-19 στην πατρίδα μας, μόλις σήμερα, οπότε βγήκαν τα αποτελέσματα του σχετικού τέστ.

Ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο μολύνθηκε ο ασθενής και εάν η νόσος COVID-19 έπαιξε ρόλο στον θάνατό του.

Πηγή: iatropedia.gr