Κορωνοϊός: 61 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στην έκκληση Κικίλια για στήριξη του ΕΣΥ

Στους 61 ανέρχονται οι ιδιώτες γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να ενισχύσουν της δημόσιες δομές.

Η προσπάθεια του ΙΣΑ για τη συσπείρωση του Ιατρικού κόσμου ενάντια στην πανδημία συνεχίζεται.

Ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης συγκαλεί  έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων  των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, αύριο στις 10π.μ., με θέμα την περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μέχρι αυτή την ώρα 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία.

Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.