Κορωνοϊός - Άγιος Μαρίνος: Καταργήθηκε η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου αποφασίσθηκε η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες. Τα καφέ μπαρ και τα εστιατόρια από σήμερα μπορούν να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς ωραρίου, ενώ όλοι οι ηλικιωμένοι (σε σύνολο 33.000 κατοίκων) έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid 19 και η όλη εκστρατεία συνεχίζεται, με κύριο βάρος στα άτομα κάτω των σαράντα ετών. Από σήμερα, στους εμβολιασθέντες θα αρχίσει να χορηγείται και ειδική βεβαίωση.

Παραμένει υποχρεωτική, πάντως, η χρήση μάσκας, ενώ απαγορεύονται οι συνωστισμοί. Χθες, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος ή νέο κρούσμα από τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι οι αρμόδιες αρχές του Αγίου Μαρίνου εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των κλαμπ και ντίσκο που διαθέτουν ανοικτούς χώρους, για τη θερινή σεζόν.

Στους κατοίκους των ιταλικών περιφερειών Μάρκε και Εμίλια Ρομάνια, που είναι, πλέον, «κίτρινη ζώνη» και συνορεύουν με το συγκεκριμένο «μικροσκοπικό» κράτος, επιτρέπεται να εισέρχονται στην επικράτειά του και να γευματίζουν ή να δειπνούν σε όλα τα εστιατόριά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ