Κορωνοϊός: Αναμένεται νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα

Ο κορωνοϊός ολοένα και εξαπλώνεται στη χώρα μας.

Η χθεσινή Δευτέρα ήταν ημέρα αρνητικών ρεκόρ για την πανδημία στην Ελλάδα, αφού καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα σε μέσο όρο επταημέρου (3.937). Οι θάνατοι που ανακοινώθηκαν χθες ήταν οι περισσότεροι ημερήσιοι (54) που έχει καταγραφεί από τις 21 Μαΐου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο αρνητικό ρεκόρ σήμερα Τρίτη, με τους ειδικούς να λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή σε πολλές περιπτώσεις η τήρηση των μέτρων δεν υπάρχει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη οπού πιστοί και ιερείς δεν φορούν μάσκα εντός και εκτός του ναού.

Το καμπανάκι του κινδύνου για τη Βόρεια Ελλάδα κρούουν οι ειδικοί, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εκτροπής της κατάστασης, με τις προβλέψεις τους για την εξέλιξη της πανδημίας τον Νοέμβριο, να κάνουν λόγο για επανάληψη του περυσινού κύματος που άφησε πίσω του πολλούς νεκρούς.

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στο βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, το οποίο παρατηρείται στη χώρα μας και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας είπε χαρακτηριστικά ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα. Παράλληλα, εκτίμησε ότι απο δω και στο εξής θα έχουμε σχεδόν 2,5 χιλιάδες νεκρούς από κορωνοϊό στη χώρα μας έως το τέλος της χρονιάς.