Η επιδημία του νέου κορωνοϊού ξεκίνησε από την επαρχία Χουμπέι και την πόλη Ουχάν της Κίνας. Ο απολογισμός των νεκρών από τον φονικό ιό ολοένα και αυξάνεται, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που κατάφεραν να τον νικήσουν.

Μάλιστα, οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ζητούν από όσους ξεπέρασαν τον κορωνοϊό να δώσουν αίμα, ούτως ώστε να δουν αν αυτό μπορεί να συμβάλλει στην ταχύτερη ανάρρωση ασθενών από τον COVID-19.

Την περίπτωση ενός ασθενή που κατάφερε να βγει νικητής, ενός 31χρονου μηχανικού, φιλοξένησε σε δημοσίευμά του το CNN.

Ο άνδρας δήλωσε σχετικά: «Αρχικά, ήμουν τρομαγμένος και φοβισμένος. Ήξερα πως από το σημείο αυτό, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να λάβω θεραπεία.

Ο μηχανικός βρέθηκε στην πόλη Τζονκινγκ στις 22 Ιανουαρίου, μαζί με την σύζυγό του και τα πεθερικά του, προκειμένου να γιορτάσουν το κινεζικό Νέο Έτος.

Ο πεθερός παρουσίασε έντονο βήχα και η οικογένειά του τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να φέρει τον κορωνοϊό. Παρ όλα αυτά, το νοσοκομείο φαίνεται πως αρνήθηκε να κάνει τις εξετάσεις.

Μερικές ημέρες μετά και η σύζυγός του ανέβασε πυρετό. Τελικά, στις 30 Ιανουαρίου ένα τεστ ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος επιβεβαίωσε πως και οι δύο προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό. «Αν είχαμε κάνει το τεστ νωρίτερα, ίσως να μην είχαμε προσβληθεί και οι τέσσερις στην οικογένεια» σημειώνει ο 31χρονος, που τελικά νόσησε τόσο εκείνος όσο και η πεθερά του.

«Μας μετέφεραν όλους σε ένα νοσοκομείο στην πόλη… το ασθενοφόρο μας παρέλαβε από το επαρχιακό νοσοκομείο και μας μετέφερε στο αρμόδιο νοσοκομείο της πόλης, χωρίς στάση» είπε.

Αρχικά, ο Κινέζος μηχανικός αισθανόταν άβολα και ζητούσε να του εξηγήσουν τα φάρμακα που έδιναν σε εκείνον και την οικογένειά του για την θεραπεία του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει στο CNN, συνέκρινε την αγωγή του με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στην αντιμετώπιση του SARS το 2003, ώστε να σιγουρευτεί πως τα φάρμακα δεν θα έχουν μακροπρόθεσμα παρενέργειες.

Ο μηχανικός και η σύζυγός του πήραν εξιτήριο, καθώς ανάρρωσαν πλήρως από τον κορωνοϊό, ενώ οι γονείς της Κινέζας πολίτη παραμένουν στο νοσοκομείο.