Η Αργεντινή και το Μεξικό είναι οι δύο λατινοαμερικανές χώρες που θα αναλάβουν την παραγωγή και τη διανομή — πλην Βραζιλίας — του υποψηφίου εμβολίου για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Το εμβόλιο της φαρμακευτικής βιομηχανίας AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών μελετών, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες.

Η φαρμακευτική βιομηχανία AstraZeneca «υπέγραψε συμφωνία με το Ίδρυμα Σλιμ για την παραγωγή 150 ως 250 εκατομμυρίων εμβολίων προοριζόμενων για όλη τη Λατινική Αμερική με την εξαίρεση της Βραζιλίας, που θα είναι διαθέσιμα το πρώτο εξάμηνο του 2021 και θα μοιραστούν ισότιμα μεταξύ των χωρών (της περιφέρειας) οι κυβερνήσεις των οποίων θα το ζητήσουν», εξήγησε ο Φερνάντες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Την παραγωγή στη Λατινική Αμερική θα αναλάβουν η Αργεντινή και το Μεξικό και αυτό θα επιτρέψει ταχεία και αποτελεσματική πρόσβαση» στο εμβόλιο «σε όλες τις χώρες της περιφέρειας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Αργεντινής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ