Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ κορωνοϊού στα οποία υποβλήθηκαν οι κάτοικοι στο Δροσερό Ξάνθης, γεγονός που τους οδήγησε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς στους δρόμους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα 326 δείγματα που ελήφθησαν από το Δροσερό και τον Τόπειρο, ενώ υπογράμμισε ότι έπειτα από λεπτομερή έλεγχο σε 3 εργαστήρια, βρέθηκαν όλα αρνητικά.

Παρ όλα αυτά, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να επαναπαύονται, όπως επίσης ότι η Ξάνθη παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Χαρδαλιάς είπε: «Ολοκληρώθηκε η εξέταση των 326 δειγμάτων από Δροσερό και Τόπειρο. Τα δείγματα εξετάστηκαν σε 3 διαφορετικά εργαστήρια και είναι όλα αρνητικά».

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι αρνητικά ήταν και τα 15 τεστ στο προσωπικό της Παιδιατρικής.

Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί στιγμές έντασης, αφού τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν μεταδώσει πληροφορίες περί ύπαρξης 12 κρουσμάτων στον οικισμοί.

Οι κάτοικοι βγήκαν στον δρόμο και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, φωνάζοντας και δείχνοντας την οργή τους. Το 15 μηνών κοριτσάκι που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες – Φωτογραφία – Βίντεο: xanthinea.gr