Διοικητής Ευαγγελισμού: Σωστή η απόφαση για επίταξη - Δεν υπάρχει ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ

Τα νοσοκομεία της Αττικής «ασφυκτιούν», καθώς ολοένα και περισσότερες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό γίνονται σε αυτά.

Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απευθύνει έκκληση για ενίσχυση του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς, που όμως δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για στελέχωση. Η ανάγκη για γιατρούς είναι πολύ μεγάλη και ετοιμάζεται επιστράτευση γιατρών από την κυβέρνηση.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΑ 50 γιατροί που θα αποκομίσουν και τα χρηματικά οφέλη που προβλέπει το κάλεσμα, ενώ η ανάγκη του ΕΣΥ κάνει λόγο για 200 γιατρούς.

Το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς επισκέφθηκε εκτάκτως το Σάββατο το βράδυ, ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Γεννηματά», έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) εφημερεύει το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και όπως βλέπετε είναι όλοι εδώ: Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη.

Χθες (σ.σ. προχθές) στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις συγκλονιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνουν και να πω ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Τους ευχαριστώ όλους: τους ιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, που είναι όλοι σε αυτή τη μάχη. Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, που τους περιλαμβάνει όλους.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ’ όλους. Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν, γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο».

Ο υπουργός Υγείας, στο τέλος της δήλωσής του, ανέφερε με νόημα για τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα: «Τέλος, θέλω να πω ότι δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη».