Στη λήψη νέων μέτρων που αφορούν στη λειτουργία των λαϊκών αγορών και της δημοτικής αγοράς της πόλης προχωρά ο Δήμος Χανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε, στη λαϊκή αγορά που λειτουργεί πλέον μόνο με παραγωγούς πωλητές πρέπει αυτοί να φορούν υγειονομικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης και να υπάρχουν αντισηπτικά υγρά στους πάγκους τους.

Εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό θα γίνεται και απολύμανση των χώρων αυτών μετά το πέρας της λειτουργίας των λαϊκών, ενώ οι πάγκοι θα τοποθετούνται σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους.

Παράλληλα, θα εφαρμοστούν μέτρα που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αγοράς Χανιών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, θα υπάρχει αναλογία ενός ατόμου ανά 10τετραγωνικά μέτρα και ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Θα γίνεται καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων και καθημερινή πλύση και απολύμανση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της αγοράς.

Οι εργαζόμενοι θα φορούν υγειονομικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης και θα υπάρχουν αντισηπτικά υγρά εντός των καταστημάτων.

Στην ανακοίνωση καλείται το καταναλωτικό κοινό να τηρεί όσα έχουν εξαγγελθεί από τις αρμόδιες Αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ