Τη δωρεά προς το Yπουργείο Υγείας, χρηματικού ποσού ύψους 220.000 ευρώ, αποφάσισε o πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος , καθώς και τα μέλη του ΔΣ της «Εγνατία Οδός ΑΕ», συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί με στόχο για την ενίσχυση με ειδικό νοσοκομειακό εξοπλισμό πάσης φύσεως, με μέσα ατομικής προστασίας του ιατρικού προσωπικού και με φάρμακα προς χρήση ή ανάλωση, οι νοσοκομειακές και υγειονομικές μονάδες των πόλεων της Βόρειας Ελλάδας, τις οποίες διατρέχει ο οδικός άξονας της Εγνατίας.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και τρία νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό (το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων) από τα δεκατρία σε όλη την χώρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ» K. Κουτσούκος, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει αποδείξει επανειλημμένως την κοινωνική προσφορά της, με την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και υποδομών σε όλη την χώρα και δεν θα μπορούσε να μη συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως πρόσθεσε, η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανής και ο βαθμός επιτυχίας εξαρτάται άμεσα από την κινητοποίηση όλων μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.