Κορωνοϊός: Έχει «γονατίσει» το Παρίσι από τα κρούσματα - «Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία

Ο κορωνοϊός έχει κυριεύσει το Παρίσι. Τα νοσοκομεία «ασφυκτιούν» από τα πολλά κρούσματα, όπως τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο επικεφαλής των νοσοκομείων του Παρισιού, Μαρτέν Χιρς.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο τρόποι για την ανάσχεση της πανδημίας. Είτε ένα τοπικό lockdown τα σαββατοκύριακα, το οποίο ήδη βρίσκεται σε ισχύ σε άλλες περιοχές της χώρας είτε ένα ευρύτερο lockdown στην περιοχή.

«Ο ιός είναι εκτός ελέγχου. Σήμερα νοσηλεύεται στις ΜΕΘ ο ίδιος αριθμός ασθενών με εκείνον που νοσηλευόταν κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας», είπε ο Χιρς.

Ο Ρεμί Σαλομόν, επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής του ομίλου νοσοκομείων του Παρισιού AP-HP, έκρινε σήμερα ότι η επιβολή lockdown τα σαββατοκύριακα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού δεν αρκεί.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, επεσήμανε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca, η χρήση του οποίου έχει ανασταλεί προς το παρόν στη χώρα, είναι εξίσου αποτελεσματικό με εκείνο της Pfizer.

Σύμφωνα με τον Χιρς, περίπου 1.100 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού και ο αριθμός αυτός πιθανόν να φθάσει τους 1.700 ως το τέλος του μήνα αν συνεχιστεί η παρούσα τάση.

Συνολικά στη Γαλλία νοσηλεύονταν μέχρι χθες 4.239 ασθενείς σε ΜΕΘ με κορωνοϊό, σχεδόν υψηλό τετραμήνου.