Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Το αντικείμενο της συνάντησης είναι η πορεία που καταγράφει ο κορωνοϊός στη χώρα μας και το πως θα αντιμετωπιστεί η διασπορά του.

Στη σύσκεψη στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχουν ο Νίκος Χαραδλιάς, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Σωτήρης Τσιόδρας, γίνεται επισκόπηση των δεδομένων της πανδημίας, σε συνέχεια των στοιχείων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Υγείας.

Μπορεί να μην αναμένονται απόψε αποφάσεις για νέα μέτρα, ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν περιοριστικά μέτρα καθώς επίσης και τοπικά lockdowns στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, οι οποίες σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας, είναι η Καστοριά, τα Ιωάννινα και η Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη προς το παρόν είναι στο «κίτρινο» του υγειονομικού χάρτη και έπειτα από τα τελευταία δεδομένα δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στο «πορτοκαλί».