Μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό αναμένεται ν’ απευθύνει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 20:00 από την ΕΡΤ. Η ΠτΔ, που αποτελεί την ανώτατη άρχοντα της χώρας και εγγυήτρια του Πολιτεύματος, πρόκειται ν’ αναφερθεί στα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση, λόγω του κορωνοϊού, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η κα Σακελλαροπούλου θα τονίσει, ότι τα μέτρα έχουν προσωρινό χαρακτήρα, αποσκοπούν αυστηρά και μόνο στην προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συνοχής και ότι έχουν ημερομηνία λήξης. Χαρακτηριστική θα είναι η αναφορά της στην αποκατάσταση των ελευθεριών των πολιτών από την Κυβέρνηση, γεγονός που εγγυάται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, η ΠτΔ θα στείλει μήνυμα και με αφορμή την αυριανή επέτειο για τη συμπλήρωση 199 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης και του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Αύριο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Παρόντες θα είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενώ έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Θα είναι η πρώτη φορά που η 25η Μαρτίου εορτάζεται υπό τέτοιες συνθήκες.