Επτά είναι οι περιοχές της Αττικής που συγκεντρώνουν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και καταγράφουν μεγάλο πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Πρόκειται για τα Πετράλωνα, το Περιστέρι, την Κυψέλη, την Πλατεία Αμερικής, τα Σεπόλια, την Καλλιθέα και το Φάληρο.

Για αυτό το λόγο, σε τροχιά νέων πρόσθετων μέτρων μπαίνει από σήμερα η Αττική ώστε να μπει ένα «φρένο» στην σοβαρή αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες.

Η περιφέρεια της Αττικής βρίσκεται ήδη σε πορτοκαλί συναγερμό, για αυτό και όπως δήλωσε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης για τις εξελίξεις σχετικά με την νόσο Covid-19, «Οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα, προτού ο συναγερμός φτάσει στο κόκκινο».

Συναγερμός στον Καρά Τεπέ

Βρέθηκαν 243 κρούσματα κατά την είσοδο μεταναστών στο Καρά Τεπέ,όπως γνωστοποίησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και των μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τεστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι έχουν διενεργηθεί 7.064 τεστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς.

Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί.

Νέα εφαρμογή θα ενημερώνει για τα περιοριστικά μέτρα κάθε περιοχής

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό και το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown στην Αττική ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ποτέ διστάσει να εφαρμόσει τοπικά lockdowns και δεν αποτελεί εξαίρεση η Αττική.

«Σημασία έχει η επίπτωση κάθε μέτρου, να είναι εφαρμόσιμο και προτιμότερο από άλλα μέτρα. Αυτό θα το αποφασίσουν οι ειδικοί», σημείωσε ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα μέσω εφαρμογής στο κινητό θα μπορούν οι πολίτες να γνωρίζουν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή που βρίσκονται καταχωρώντας το σχετικό ταχυδρομικό κώδικα