Μια τραγωδία δίχως τέλος ζει η Γαλλία, καθώς καθημερινά χάνουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, με τον αριθμό των νεκρών να μη λέει να πέσει.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 833 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 8.911, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν. Σχετικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στα νοσοκομεία ανήλθε σε 74.390 από 70.478 την Κυριακή.

Διασωληνωμένοι είναι 7.072 άνθρωποι εκ των οποίων οι 478 το τελευταίο 24ωρο.

Τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτή πληγή για τη χώρα, καθώς 2.417 ηλικιωμένοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Συνολικά στα νοσοκομεία της Γαλλίας έχουν καταλήξει 6.494 άνθρωποι. Στα γηροκομεία, τα επιβεβαιωμένα ή τα πιθανά κρούσματα ανέρχονται σε 23.620 σήμερα από 22.361 χθες.

Το σύνολο των κρουσμάτων (σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας) αυξήθηκε σε 98.010 από 92.839.

Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθη σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ο μικρότερος από την έναρξη της εφαρμογής των μέτρων καραντίνας, τη 17η Μαρτίου, με 94 επιπλέον ασθενείς, όμως «βρισκόμαστε στην αρχή της επιδημικής ανόδου», υπογράμμισε ο Βεράν.

Ο Βεράν ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη μιας «τεράστιας επιχείρησης ανίχνευσης» του κορονοϊού στα γηροκομεία και άλλα κέντρα φροντίδας, που έχουν πληγεί σφόδρα καταγράφοντας τουλάχιστον 2.417 θανάτους από την αρχή της επιδημίας.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα καραντίνας, των οποίων έκρινε πως «ο αντίκτυπος… είναι ορατός στις περιοχές όπου ο ιός είχε μεγάλη διασπορά».

Όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει και «η πίεση είναι ισχυρότερη, τεράστια στα νοσοκομεία και γι αυτόν τον λόγο, επαναλαμβάνω ότι η καραντίνα πρέπει να συνεχιστεί (…). Είναι στιγμή να μείνουμε στα σπίτια μας και να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια απομόνωσης», επέμεινε.