Ο αριθμός των θανάτων στη Γαλλία εξαιτίας του νέου κορωνοϊού αυξήθηκε σε 29.142, καθώς απεβίωσαν 31 επιπλέον άνθρωποι. Ο αριθμός των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνέχισε να μειώνεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νοσηλευομένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώθηκε κατά 35, σε 1.059, λιγότερο από τη μείωση των 69 την Παρασκευή, αλλά επεκτείνει μια σταθερή πτώση μετά την κορύφωση των 7.000 ασθενών σε ΜΕΘ στις αρχές Απριλίου.

Ο επικεφαλής μιας επιστημονικής επιτροπής για την Covid-19 που συμβουλεύει τη γαλλική Κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο.

Σε μια ακόμη ένδειξη της υποχώρησης της επιδημίας, η αστυνομική αρχή του Παρισιού ανακοίνωσε ότι έκλεισε χθες ένα προσωρινό νεκροτομείο που στήθηκε τον Απρίλιο σε ένα άδειο κτίριο στην χονδρική αγορά τροφίμων Ρανζίς, νότια της πρωτεύουσας.

Η Γαλλία τον τελευταίο μήνα έχει χαλαρώσει ένα από τα πιο αυστηρά lockdown που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Την περασμένη εβδομάδα, εστιατόρια και μπαρ άνοιξαν ξανά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ