Χάρη στον τρόπο που η Κυβέρνηση έχει διαχειριστεί την κρίση του κορωνοϊού, η δημοτικότητα των συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ έχει αυξηθεί στην κοινή γνώμη.

Σημερινή (26 Μαρτίου) δημοσκόπηση δείχνει αύξηση της δημοτικότητάς τους στο υψηλότερο επίπεδο από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Καγκελαρίου καταγράφουν αύξηση 4 μονάδων από την περασμένη εβδομάδα που βρίσκονταν στο 36%, σε σύγκριση με το 32,9% που είχαν επιτύχει στις εκλογές του 2017.

Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) εταίροι τους στον κυβερνητικό συνασπισμό σημείωσαν άνοδο κατά 1 μονάδα φθάνοντας στο 16%, ενώ οι Πράσινοι, οι οποίοι είχαν καταγράψει αύξηση πέρυσι εξαιτίας των φόβων για την κλιματική αλλαγή, σημείωσαν πτώση 3 μονάδων, στο 17%.

«Η κρίση του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σ’ ένα είδος αναγέννησης, τουλάχιστον όσον αφορά τα δύο κύρια παραδοσιακά κόμματα”, δήλωσε ο Μάνφρεντ Γκίλνερ.

Ο επικεφαλής του Forsa επικαλέσθηκε ως λόγο γι’ αυτό το γεγονός ότι τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού επικεντρώθηκαν στην επίλυση του προβλήματος του κορωνοϊού και έβαλαν πίσω τους τις εσωτερικές διενέξεις τους.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι 40% των Γερμανών είναι πεπεισμένοι πως το συντηρητικό μπλοκ μπορεί καλύτερα από όλους να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας. Πρόκειται για αύξηση κατά 12 μονάδες σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ