Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ δεν πιστεύει ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία έχει σταματήσει. 

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Λόταρ Βίλερ, δήλωσε σήμερα (14 Απριλίου) στο Βερολίνο: «Δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για ανάσχεση. Βλέπουμε μια επιβράδυνση, όμως, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες απόστασης και υγιεινής.

Στα νοσοκομεία υπάρχουν αυτήν τη στιγμή αρκετά κρεβάτια εντατικής θεραπείας και αναπνευστήρες για να αντιμετωπισθεί η κρίση. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δυναμική, δεν προβλέπονται δυσχέρειες».

Οι αριθμοί έχουν σταθεροποιηθεί σε σχετικά υψηλό επίπεδο, αλλά δεν υπάρχει σαφής τάση υποχώρησης. Είναι επομένως σημαντικό να διατηρηθούν τα ληφθέντα μέτρα προστασίας.

Το RKI προσπαθεί να κατεβάσει τον λεγόμενο αναπαραγωγικό αριθμό κάτω από το ένα ή στο ένα, δηλαδή ένα μολυσμένο άτομο να μεταδίδει τον ιό σε ένα ή λιγότερο από ένα άτομο κατά μέσο όρο. Το RKI υπολογίζει επί του παρόντος αυτόν τον παράγοντα στο 1,2». 

Ο Πρόεδρος του  Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ δεν θέλησε να κάνει κάποια υπόδειξη σχετικά με πιθανή χαλάρωση των περιορισμών επικοινωνίας ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων. Αρκέστηκε στο να πει: «Τι θα αποφασιστεί αύριο, δεν μπορώ να σας πω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ