Οι Υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7 δεσμεύτηκαν σήμερα (14 Απριλίου) να συνεχίζουν να ενεργούν, όπως χρειάζεται, στη μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και να σταθεροποιήσουν την παγκόσμια οικονομία.

Δήλωσαν ότι είναι θετικά διακείμενοι στην προσωρινή ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων των φτωχότερων οικονομιών.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχαν, οι οικονομικοί επικεφαλής της G7 επεσήμαναν ότι είναι έτοιμοι να παράσχουν μια χρονικά περιορισμένη αναστολή των πληρωμών εξυπηρέτησης χρέους, εφόσον συμμετάσχει η Κίνα και άλλες χώρες στην ομάδα των 20 ισχυρότερων οικονομιών (G20) και σε συμφωνία με τη Λέσχη των Παρισίων των πιστωτών.

Εξάλλου, όπως ανέφερε, ο Υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, οι οικονομικοί ηγέτες της G7 συμφώνησαν στην ανάγκη παροχής οικονομικής και τεχνικής βοήθειας στις αναδυόμενες οικονομίες που δίνουν μάχη με τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Τα κράτη μέλη της G7 συζήτησαν την ανάγκη για μια συντονισμένη απάντηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που η υγειονομική κρίση επέφερε στην παγκόσμια οικονομία.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί υπό πίεση από την πανδημία του κορωνοϊού», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ